Аваков і Пашинський пропонують передати конфіскований бензин Курченка армії

Читать на русском
Оскільки судова тяганина навколо Одеського НПЗ може тривати довго, міністр внутрішніх справ підтримує ідею передати паливо з резервуарів заводу Збройним силам України.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков підтримує ідею свого однопартійця Сергія Пашинського щодо продажу конфіскованого бензину, що зберігається на Одеському нафтопереробному заводі, та покупки на виручені гроші палива для Збройних сил України.

Про це чиновник розповів в інтерв'ю «ЛІГАБізнесІнформ», пише «Слово і Діло».

«Процес по Курченку, за нашої національної Феміди, може тривати дуже довго. Тому й з'явилася ідея перевести бензин, що псується, в гроші, на ці гроші купити нормальний бензин і віддати його армії», – заявив Аваков.

Він зазначив, що відповідне звернення до Президента вже зробив Сергій Пашинський.

«Є Збройні сили України, є державне підприємство, на якому числиться борг перед слідством умовно в $100 мільйонів, точної суми не пам'ятаю. Тоді ВСУ, отримавши бензин, повинні будуть віддати $100 млн. Коли настане по суду момент Х, тоді або Бюджет дасть $100 мільйонів (власникам конфіскованого палива – ред.) за цей бензин, або держава все-таки виявиться правою, і тоді Бюджет дасть $100 мільйонів ВСУ, а вони віддадуть їх державній компанії, яка просто заплатить ці гроші назад до Бюджету – всі $100 мільйонів», – пояснив механізм реалізації такої ідеї Аваков.

За його словами, в кінцевому результаті в суді буде неважко довести факт розкрадання й незаконного продажу нафтопродуктів з НПЗ, оскільки для розгляду в професійній площині доказів достатньо.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: