Знову пальцем в небо: Луценко помилився в прогнозі щодо закону про вибори

Читать на русском
Місяць тому Юрій Луценко заявив, що до червня депутати врешті проголосують за новий закон про місцеві вибори. А оскільки наступне пленарне засідання Ради тільки відбудеться наступного місяця, відповідно закон про вибори до початку червня прийнятий не буде.

Рівно місяць тому голова парламентської фракції «Блок Петра Порошенко», народний депутат Юрій Луценко заявляв, що до червня Верховна Рада врешті проголосує за новий закон про місцеві вибори. Але депутати виявилися не такими завзятими та спритними, як вважав Луценко: проект закону «Про місцеві вибори» тільки сьогодні з’явився на сайті Ради.

А оскільки наступне пленарне засідання парламенту відбудеться тільки наступного місяця, то й обіцяний закон про вибори до початку червня прийнятий не буде, констатує «Слово і Діло».

У створенні поданого сьогодні на розгляд Ради законопроекту про місцеві вибори взяли участь 18 народних депутатів з трьох коаліційних фракцій – «Самопомочі», «Народного фронту» та «Блоку Петра Порошенка». «Батьківщина» та «Радикальна партія Олега Ляшка» не брали участі у створенні документу.

Зазначимо, що на даний момент текст законопроекту, а також пояснювальна записка на сайті Верховної Ради відсутні.

Нагадаємо, на початку квітня Президент України Петро Порошенко заявив, що місцеві вибори в Україні відбудуться 25 жовтня. Більш того, Порошенко пообіцяв, що вибори не будуть переносити навіть через проведення Антитерористичної операції на сході країни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: