Нардепи VIII скликання відкритіші за попередників, але не менші популісти – експерт

Читать на русском
За статистикою щогодини якийсь народний обранець дає українцям ту чи іншу обіцянку. Між тим, майже 90% взятих за цей час на себе зобов'язань депутати досі не виконали. Про це під час прес-конференції повідомив голова ГО «Слово і Діло» Євген Заїка.
Глава ГО «Слово и Діло» Євген Заїка

За підсумками першого півріччя роботи у декларуванні обіцянок нинішній склад Верховної Ради України нічим не поступається попереднім скликанням парламенту. Про це під час прес-конференції повідомив голова ГО «Слово і Діло» Євген Заїка, пише «Слово і Діло».

З початку роботи парламенту нового скликання шляхом моніторингу волонтери зафіксували 5940 нових обіцянок депутатів, з урахуванням передвиборчих та поточних зобов’язань. Іншими словами, за статистикою щогодини якийсь народний обранець дає українцям ту чи іншу обіцянку. Між тим, майже 90% взятих за цей час на себе зобов'язань депутати досі не виконали.

Водночас, за словами волонтерів, більш чітких зобов'язань перед виборцями побільшало, так само як і публічних звітів за підсумками діяльності та виконання обіцянок перед виборцями. «Нинішній склад парламенту є відкритішим в комунікації з громадськістю, аніж всі попередні. Якщо в минулих скликаннях, загальний відсоток парламентарів, які активно надавали інформацію щодо стану реалізації власних обіцянок становив не більше 7-10%, то за останні 6 місяців цей показник виріс до 30%», – підсумував Євген Заїка.

Нагадаємо, у вівторок, 26 травня, волонтери «Слова і Діла» представили результати моніторингу діяльності Віталія Кличка за рік на посаді міського голови Києва. Упродовж цього часу він виконав лише третину обіцяного.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: