Аваков: Льовочкін – учасник бандитської групи Януковича і співучасник розгону Майдану

Читать на русском
Глава МВС Арсен Аваков переконаний, що з чинного народного депутата від «Опозиційного блоку» Сергія Льовочкіна має бути знята депутатська недоторканність.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков переконаний, що з чинного народного депутата від «Опозиційного блоку» і екс-глави АП Януковича Сергія Льовочкіна повинна бути знята депутатська недоторканність.

Про це він повідомив в інтерв'ю «ЛІГАБізнесІнформ», передає «Слово і Діло».

«Льовочкін і Фірташ – це одна бізнес-група. Чи можна зняти з Льовочкіна депутатську недоторканність у зв'язку з розслідуванням у справі Ostchem? Ні, не можна, тому що його ім'я не фігурує в документах. Чи повинна бути знята з нього депутатська недоторканність – я це виділяю в окреме питання і відповідаю як громадянин – так, повинна!», – заявив Аваков.

Зокрема, він назвав ненормальною ситуацію, коли глава Адміністрації Президента Януковича, при якому був організований розгін Майдану і який протягом чотирьох років брав участь у розкраданні країни, сьогодні «сидить в парламенті і читає нам нотації про демократію».

«Льовочкін – учасник бандитської групи Януковича, яка організувала ту систему корупції в країні, яка в підсумку привела до Майдану. Він, по суті, співучасник розгону студентського Майдану. Глава АП повинен нести відповідальність за це. Але він був обраний до парламенту, насадив на свої канали шоуменів та інших «кисельових», створює так званий «Опозиційний блок» і заявляє, що піддається політичним переслідуванням! Це шулерство, промивання мізків і велика слабкість нинішньої влади», – зазначив глава МВС.

За словами Авакова, на сьогоднішній день існує ряд причин, чому МВС не в змозі адекватно відреагувати на цю ситуацію. «У тому числі і тому, що пан Льовочкін з багатьма в цій нинішньій коаліційній владі пов'язаний якимись старими договорняками, системами угод, домовленостей і так далі», – пояснив міністр.

«Разом з тим, коли я на найвищому політичному рівні поставив питання про притягнення Льовочкіна і Фірташа до відповідальності, то Президент, прем'єр, спікер і секретар РНБО мене підтримали – «розв'язали мені руки». Тобто, ніхто з них не перешкоджає цьому розслідуванню», – резюмував Аваков.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: