Генпрокурор підтримав легалізацію особистої зброї для населення

Читать на русском
Генеральний прокурор України Віктор Шокін направив до Ради нацбезпеки і оборони, а також Президенту власні пропозиції щодо легалізації зброї для приватних осіб.
Фото: LB.ua

Генеральний прокурор України Віктор Шокін пропонує дати приватним особам право на зброю для захисту власності.

Про це глава ГПУ розповів в інтерв'ю газеті «Голос України», передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Я буду відстоювати прокуратуру, яка б захищала, насамперед, людину. Людей – а потім державу, тому що держава – це і є люди. У тому числі і приватну власність людини. До речі, на мій погляд, вона повинна бути чітко виписана в законодавстві, а людина повинна мати можливість захищати її, у тому числі і зі зброєю в руках», – заявив Шокін.

За його словами, пропозицію вже схвалили і в РНБО, і в Адміністрації Президента. Тепер справа – за напрацюванням відповідного законопроекту. Генпрокурор у свою чергу сподівається, що такий закон вирішить всі питання щодо зброї, її реєстрації, можливості придбати і всього комплексу питань, якими зараз займається МВС.

Шокін підкреслив, що у його відомства немає законодавчої ініціативи, тому розробкою змін до законів будуть займатися інші відповідні органи.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: