Послання Президента: Порошенко готує українцям картину майбутнього – експерт

Читать на русском
Володимир Цибулькополітолог

Поки що складно сказати, що зміни, на які очікують суспільство та інвестори, відбулись, а послання Президента – це якраз той план майбутнього, що покаже, які галузі пріоритетні.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Володимир Цибулько, аналізуючи інформацію про те, що Президент України Петро Порошенко готує чергове послання до Верховної Ради України про зовнішнє і внутрішнє становище України.

«План Президента – це начерк проекту для майбутніх дій та реформ. Це точно не річний звіт, а звітність в цьому посланні якщо й буде присутня, то це будуть елементи, які посилюють картину майбутнього. Це буде систематизований документ з мінімумом емоцій. Це картина не короткострокової перспективи, не на 15-30 років, а найближчого майбутнього для України. Головне, що після оприлюднення послання буде зрозуміло, які законопроекти будуть прийняті, в яких галузях реформи відбудуться, а в яких – ні», – розповідає Цибулько.

За його словами, послання від Президента буде потрібне також інвесторам. Інвестори чекають змін у двох площинах – судова реформа-реформа прокуратури та боротьба з корупцією.

«Не можна сказати, що в цьому році є значні успіхи у боротьбі з корупцією. До того ж, наближаються вибори до місцевого самоврядування, які можуть загнати у прихований стан реальність, тому що вибори завжди прикрашають дійсність. Поки структура економіки така, як вона є, навряд чи будуть зміни. Тому послання Президента зараз на часі», – пояснює політолог.

Нагадаємо, рівно рік тому, 25 травня, в Україні проходили позачергові вибори президента, на яких у першому ж турі переміг Петро Порошенко. Вибори були призначені рішенням Верховної Ради 22 лютого 2014 року після втечі Януковича і відсторонення його з посади президента.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: