Розенко збирається повертати пільговикам гроші за проїзд

Читать на русском
Міністр соціальної політики Павло Розенко переконаний, що право безкоштовного проїзду у транспорті для пільгових категорій населення має бути збережено, але діяти така система повинна за іншим принципом.

Міністр соціальної політики Павло Розенко переконаний, що право безкоштовного проїзду у транспорті для пільгових категорій населення має бути збережено, але діяти така система повинна не так, як сьогодні.

Про це він написав у себе на сторінці в Facebook, інформує «Слово і Діло».

На його думку, нинішня система пільг є абсолютно неефективною, корупційною і незадовільною. «Зміни будуть. В першу чергу у принципі їх застосування. Я противник всіх цих незрозумілих і корупційних схем «взаємозаліків» між державою та надавачами послуг (АТП). Вони нам малюють абсолютно «фонарні» звіти, а ми мусимо платити за те, що по факту держава перевірити ніяк не може», – окреслив проблему міністр.

Водночас, Розенко переконаний, що майбутнє системи пільг – в застосуванні іншого принципу їх дії. «Пільговик заходить у транспорт, платить за свій проїзд, а держава йому цей проїзд компенсує у грошовому (монетизованому) вигляді! Безумовно, що у рамках певних обгрунтованих нормативів», – пояснив Розенко, додавши, що пряма грошова допомога людині – найкращий запобіжник корупції у системі пільг.

Очільник Мінсоцполітики прогнозує, що дана система запрацює вже у наступному році. Розенко також нагадав, що з 1 червня поточного року проїзд у міському та приміському транспорті для пенсіонерів та інвалідів залишиться безкоштовним.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: