Депутати попросять Турчинова скасувати перепустки в зону АТО

Читать на русском
Єгор Соболєв та Семен Семенченко звернуться до керівництва Ради національної безпеки і оборони з пропозицією скасувати чинну систему перепусток у зоні проведення АТО.

Народні депутати від фракції «Самопомочі» Єгор Соболєв та Семен Семенченко звернуться до керівництва Ради національної безпеки і оборони з пропозицією скасувати чинну систему перепусток у зоні проведення АТО.

Про це Соболєв написав у себе на сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

«Перевіряти людей на лінії фронта треба. Але. Ми опитали СБУ та прикордонників у Києві, подивилися на всі процедури на пропускному пункті і в місці прийому та видачі заяв, послухали місцевих силовиків. Єдина причина для держави вимагати у людини таку перепустку – у МВС одна база, у СБУ – інша, у прикордонників – третя», – розповідає народний депутат.

«Лише ця третя – «Гард» – підключена до всіх пунктів пропуску і за секунду видає дані про власника кожного українського паспорта. А щоб подивитися дані МВС і СБУ, держава просить сотні тисяч людей написати заяву на перепустку, чекати десять днів (а насправді як вийде), вантажить сотні своїх силовиків перевірками у кожній базі окремо (яку вони один одному все одно не дають) і... на виході маємо сумнівну якість такого контролю, злих громадян і кляту корупцію», – пояснив Соболєв.

У зв'язку з цим, він, разом з колегою по фракції Семеном Семенченком має намір запропонувати керівництву РНБО скасувати перепустки, відкрити прикордонникам доступ до даних МВС і СБУ і перевіряти громадян тільки за паспортами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: