Після краху режиму Путіна окуповані території Донбасу повернуться до складу України – експерт

Читать на русском
Олександр Палійполітичний експерт

Враховуючи, що Росія – імперія, яка деградує, цілком можливо, що території Донбасу та Криму повернуться до складу України

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів український політолог Олександр Палій, аналізуючи можливість повернення окупованих територій до складу України.

«Окуповані території Луганської та Донецької областей з великою ймовірністю повернуться до складу України. Це відбудеться, скоріш за все, після того, як в Росії відбудуться відповідні зміни, тобто після глобальної кризи. Це буде економічний колапс. У Росії економічні кризи вже були, після чого ставався обвал правління Росією», – вважає політолог.

За його словами, виходячи з тих закономірностей, які були і є зараз, враховуючи, що Росія – імперія, що деградує, крах режиму Путіна рано чи пізно станеться.

«Не виключено, що і анексований Крим повернеться в Україну. З історичної точки зору, це було б логічно. З політичної – теж можливо за ряду обставин і подій», – припускає Палій.

Нагадаємо, 3 квітня Апеляційний суд міста Києва визнав неправомірним рішення Кабінету міністрів України про відновлення виплат жителям окупованих територій Донецької та Луганської областей тільки після повернення туди української влади.

Також, фракція «Блоку Петра Порошенка» наполягає на створенні Агентства з реконструкції Донбасу, завданням якого буде припинення торгівлі з окупованим Кримом і частиною непідконтрольних української влади територій Донецької та Луганської областей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: