Знову зміни: депутати вимагають змінити Бюджетний кодекс (пряма трансляція)

Читать на русском

У п'ятницю, 22 травня, Верховна Рада України збирається переглянути декілька законопроектів та внести зміни до Бюджетного кодексу України.

У п'ятницю, 22 травня, Верховна Рада України розгляне проект закону №2931 про внесення змін до Податкового кодексу щодо оподаткування доходів, отриманих нерезидентами за борговими зобов'язаннями і проект закону №2743 про внесення змін до Бюджетного кодексу щодо розбудови інституціональної спроможності НБУ.

Про це йдеться в парламентському порядку денному, передає «Слово і Діло».

Як відомо, вчора ВР не підтримала в першому читанні проект закону «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо розбудови інституціональної спроможності Національного банку України» (№2743), що був внесений Президентом.

Перший заступник голови НБУ Олександр Писарук на засіданні парламенту сказав, що даним законопроектом змінюється механізм розподілу прибутку НБУ.

«Передбачається направляти прибуток НБУ насамперед на поповнення резервів Нацбанку до рівня 10% грошово-кредитних зобов'язань, що відповідає світовим стандартам, а також передбачається заборонити авансові перерахування прибутку Національного банку до Бюджету, і зробити це можливо тільки після затвердження фінансової звітності НБУ з зовнішніми аудиторами», – повідомив Писарук.

На порядку денному Ради також вказаний проект постанови №2424 про припинення повноважень члена Тимчасової спеціальної комісії з перевірки судів загальної юрисдикції Владислава Голуба.

Раніше повідомлялося про те, що Рада у другому читанні проголосувала за законопроект про валютні кредити.

Засідання Верховної Ради України онлайн трансляція - 22.05.2015 10:00 ранокВерховна Рада

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: