Росія 20 років використовувала Україну у військовому секторі – експерт

Читать на русском
Сергій Грабськийвійськовий експерт

Україна розірвала кайдани нерівноправного партнерства з РФ та зменшила її вплив.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів голова Ради Всеукраїнського об'єднання «Союз учасників миротворчих операцій» Сергій Грабський, аналізуючи інформацію про те, що Верховна Рада розірвала п'ять міждержавних угод з урядом Росії у військовій сфері.

«Це дуже важливий для України крок, який слід було зробити ще 20 років тому або як мінімум з початком агресії. Україна зараз вжила заходів для реального звільнення від залежності і від впливу на наше життя Росії. Денонсацію угод потрібно розглядати з точки зору здорового цинізму, наскільки це вигідно. Ми не в рівноправних відносинах з РФ і нас завжди використовували як підпорядковану структуру», – розповідає Грабський.

На його думку, офіційно розриваючи угоди, ми розриваємо кайдани нерівноправного партнерства.

«Щодо співробітництва у військовій розвідці – нас використовували як платформу для видобутку, у військово-технічному плані нічого нового від співпраці ми не маємо, в питаннях перевезення – Україна на територію Росії нічого не возила, а ті мінімальні кошти, які ми отримували, не відповідали тим витратам, що ми несли», – пояснює фахівець.

Нагадаємо, сьогодні, 21 травня 2015 року, Рада денонсувала угоди з Росією в галузі військової розвідки.

Відзначимо, військово-технічну угоду про співпрацю між Києвом і Москвою було підписано в 1993 році.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: