Іноземці-маріонетки в уряді були вигідні Яценюку – експерт

Читать на русском
Володимир Цибулькополітолог

Головним «консерватором» коаліції є саме прем'єр-міністр України.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Володимир Цибулько, аналізуючи ймовірність виходу з уряду іноземців та причетність до цього прем'єр-міністра.

«Довгий процес утворення коаліції, потім дискусії щодо реформаторської орієнтації були для того, щоб зайнятись звичною для себе діяльністю: розподілом Бюджету. На жаль, поки що всі свідчення говорять про те, що основним генератором цього процесу є Кабмін. З одного боку, в парламенті є кроки на збереження репутації – реформаторська коаліція. З іншого, що використання схем Азарова – це ігри персонально Яценюка. З його нинішніми рейтингами саме він є головним «консерватором» цієї коаліції. Інакше, при переформатуванні коаліції «Народному Фронту» мало що світить», – розповідає політолог.

За його словами, спроба перетворити запрошених іноземців-чиновників на суто декоративну ширму для реальних намірів депутатів була вигідна Яценюку та його команді.

«У цих іноземців переважно бізнесовий досвід. Бюрократія і бізнес, бізнес-адміністрування й державне, особливо в Україні, суттєво відрізняються. Коли іноземці приходять з ідеєю, як вирішити глобальні проблеми, стикаються з бюрократією. Вони розуміють, що тут працюють інші механізми, а їх використовували як тимчасову ширму, аби розіграти сценарій, наприклад, із кредитами МВФ, реструктуризацією, а потім повернутися до старих звичних схем», – пояснив Цибулько.

Як відомо, коаліційну угоду від 21 листопада 2014 року виконано на 5%.

Зазначимо, що минулого тижня пішов у відставку заступник міністра економіки Саша Боровик, пояснивши своє звільнення конфліктом з прем'єр-міністром України Арсенієм Яценюком, який, за словами економіста, блокував його роботу в уряді. Згодом радниця міністра економіки Айвараса Абромавичуса естонка Яніка Мерило припинила співпрацю з Кабміном.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: