Мільярди Януковича слід використати на соцвиплати українцям – експерт

Читать на русском
В'ячеслав Биковецьекономіст

Уряд дещо спекулює на воєнній тематиці й прикривається тим, що реформи складно проводити через відсутність фінансування.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів голова Спілки підприємців малих, середніх і приватизованих підприємств, економічний експерт В'ячеслав Биковець, аналізуючи інформацію про арешт 1,4 млрд доларів на рахунках «Сімї».

«Зважаючи на те, що відбувається в країні, складається враження, що уряд не розуміє до чого вже призвів життя українців. Підвищення тарифів, обкладання пенсій, незрозуміла виплата субсидій. При цьому ми говоримо, що у нас анексували Крим, на Сході війна, тому ми не можемо проводити реформи, оскільки на це немає коштів», – розповідає спеціаліст.

За його словами, перед черговими виборами різко вирішили розглянути питання про переіндексацію, але це може виявитись спекуляціями та популізмом.

«Щодо арешту, то вже всі втомились від кримінальних справ, що порушені, але не доведені до кінця. Не дивно буде, якщо через деякий час виявиться, що ніякого арешту не було. Тому є великі сумніви стосовно заяв уряду. Якщо ж припустити, що це правда, то зважаючи на те, що основна маса отримує пенсію 1300 гривень, а зарплати та пенсії вже кілька років не індексували, ці мільярди можна використати на соціальні виплати українцям», – розповідає Биковець.

Зазначимо, що уряд України заарештував 1,4 млрд доларів на рахунках, що належать родині колишнього президента Януковича, зокрема, його синові Олександру Януковичу. Дані рахунки були відкриті в українських банках.

Проте генпрокурор раніше заявляв, що «гроші родини Януковича з території України виводять і зараз... Я глибоко переконаний, що багато схем, які були раніше, вони працюють і сьогодні».

Нагадаємо, з 12 січня 2015 року Янукович знаходиться в розшуку Інтерполу за звинуваченням у незаконному заволодінні майном і розкраданні (запит України від березня 2014 року щодо винесення Януковичу підозри у зловживанні владою і масових вбивствах був відхилений як політичний).

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: