У «БПП» обіцяють, що новий закон про місцеві вибори буде за відкритими списками

Читать на русском
Народний депутат від фракції «Блока Петра Порошенка» Олександр Черненко запевнив, що новий закон про місцеві вибори буде на пропорційній основі за відкритими партійними списками.

Колишній голова правління Комітету виборців України, народний депутат від фракції «Блока Петра Порошенка» Олександр Черненко запевнив, що новий закон про місцеві вибори буде на пропорційній основі за відкритими партійними списками.

Про це він заявив активістам «Реанімаційного пакету реформ» перед будівлею Верховної Ради, передає «Слово і Діло» з посиланням на Twitter «РПР».

Більш того, за словами Черненка, робоча група народних депутатів вже готова представити новий закон про місцеві вибори.

Нагадаємо, підписанти коаліційної угоди ще в грудні 2014 року обіцяли, що до проведення місцевих виборів у жовтні 2015 року новий закон буде прийнятий. Спікер парламенту Володимир Гройсман вже кілька разів обіцяв, що місцеві вибори відбудуться за новим законодавством, а відповідний законопроект буде внесений до кінця травня цього року.

У свою чергу, експерти мають сумніви щодо такого розвитку подій, адже змінити закон із запровадженням відкритих списків – потребує більшого часу на підготовку. «Залишається 4 місяці до виборів. Тому, на наше переконання, сьогодні запроваджувати відкриті списки надзвичайно ризиковано... Тож, станом на сьогодні, я переконаний фактично на 100%, що вибори відбудуться за старим законом», – заявив глава КВУ Олексій Кошель. За його словами, ухвалення нового закону про місцеві вибори може суттєво ускладнити чи навіть зірвати проведення місцевих виборів у жовтні цього року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: