Порошенко нагадав британському прем'єру про обіцянки щодо євроінтеграції України

Читать на русском
У ході телефонної розмови з прем'єр-міністром Великобританії Девідом Кемероном Петро Порошенко нагадав останньому, що Україна все ще чекає на сигнали ЄС щодо своїх євроінтеграційних перспектив.

Президент України Петро Порошенко заявив прем'єр-міністру Великобританії Девіду Кемерону, що Україна чекає від ЄС сигналів щодо своїх євроінтеграційних перспектив напередодні ризького саміту «Східного партнерства».

Про це він заявив у ході телефонної розмови з головою британського уряду, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Президента.

«Президент підкреслив, що Україна очікує від Європейського Союзу чіткіших сигналів для введення безвізового режиму і визнання перспектив її європейського майбутнього», – цитує Порошенка його прес-служба.

Кемерон у свою чергу запевнив українського Президента у непохитності власної позиції щодо підтримки інтеграції України до ЄС.

Насамкінець лідери двох держав домовились про особисту зустріч під час ризького саміту, на якому буде вирішуватись питання економічної інтеграції України та ЄС.

Разом з тим, найбільшим очікуванням майбутнього саміту в Ризі все ж є перспектива введення безвізового режиму, якій на даний момент заважають незалагоджені проблеми всередині самої України, а також побоювання Євросоюзу щодо власної безпеки через військовий конфлікт на сході України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: