Вірогідність продовження санкцій ЄС щодо Росії зростає – навіть Греція не проти

Читать на русском
До вимог решти країн ЄС продовжити санкції проти Росії до кінця 2015 року приєдналися й греки, які традиційно підтримували російську політику в Європі.

Влада Греції висловила згоду не перешкоджати продовженню санкцій Євросоюзу проти РФ та не блокуватиме відповідне рішення на червневому саміті ЄС.

Про це розповіло джерело агентства Bloomberg у німецькому уряді, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Співрозмовник агентства розповів, що таких домовленостей було досягнуто ще в березні, тож у червні, коли відбудеться черговий саміт Євросоюзу, представники Греції не стануть блокувати пропозицію щодо продовження санкцій проти РФ до кінця цього року.

Нагадаємо, минулого тижня держсекретар США Джон Керрі під час візиту до російського Сочі, де він зустрічався з Володимиром Путіним, заявив, що «санкції США і ЄС можна буде почати згортати, якщо Росія виконає умови Мінських домовленостей».

Додамо також, що наприкінці березня Президент України Петро Порошенко пообіцяв, що незабаром РНБО розширить санкції щодо росіян, котрі причетні до анексії Криму та ескалації конфлікту на Донбасі. Кількома тижнями пізніше віце-спікер парламенту Андрій Парубій пообіцяв внести відповідні законопроекти на розгляд Верховної Ради, але зробити цього йому так і не вдалося.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: