Затриманих російських спецназівців судитимуть як терористів

Читать на русском
Глава СБУ Валентин Наливайченко повідомив, що затриманих в Луганській області російських військовослужбовців судитимуть за статтею 258 КК – «терористична діяльність і терористичні злочини».

Голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко повідомив, що затримані в Луганській області російські військовослужбовці не підлягають обміну.

Про це він заявив на брифінгу в понеділок, 18 травня, передає «Слово і Діло» з посиланням на «ЛІГАБізнесІнформ».

«Їх чекає кримінальна відповідальність, з ними працюють слідчі. Вони повинні відповісти за статтею 258 Кримінального кодексу – терористична діяльність і терористичні злочини», – повідомив Наливайченко.

За його словами, найближчим часом, можливо, буде отримано дозвіл Президента України на представлення «переконливих доказів, що саме громадяни РФ, військовослужбовці РФ в Луганській області здійснювали теракти».

Зокрема, затримані підтвердили, що вони дійсно є військовослужбовцями РФ, які входять до складу терористичної групи, що прибула в Україну з метою здійснення терактів проти мирного населення, а також проти особового складу сил АТО.

«З третьої окремої спеціальної групи ГРУ ГШ РФ, з військової частини 21-208 (Тольятті) були спрямовані на територію України з метою здійснення терактів зі спеціальною зброєю російського виробництва», – уточнив глава СБУ.

Він також нагадав, що російські спецназівці при затриманні вбили українського військовослужбовця і поранили офіцерів СБУ, які разом з військовими брали участь в операції із затримання цієї терористичної групи.

Нагадаємо, вчора з'явилася інформація про те, що українські військові в ході бою в Луганській області взяли в полон двох російських військовослужбовців, які виявилися бійцями спецназу з Тольятті.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: