Політолог: Відсторонення Боровика – це конфлікт двох іноземців

Читать на русском
Віктор Небоженкополітолог

На даному етапі ані міністр економіки, ані його заступник не зробили для економіки країни чогось надважливого, щоб вважати відставку Боровика драмою.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів директор служби «Український барометр», політолог Віктор Небоженко, аналізуючи конфлікт, який виник навколо кандидата на посаду першого заступника міністра економіки України Боровика, міністра Абромавичуса і прем'єра Яценюка.

«Відносини між заступниками та міністрами – це завжди складно. Боровик не підійшов за якимись показниками міністру і вони розійшлися. Не варто створювати великий резонанс із цього, тому що ні Боровик, ні міністр економіки ще не зробили нічого хорошого або поганого, щоб ми могли зробити висновок про те, що Україна щось втратила або виграла», – пояснює політолог.

Як вважає експерт, якби раптом виявилося, що міністр робить щось важливе, а Боровик йому заважає, або навпаки – Боровик робить неймовірно важливі речі, а той дуже заздрить, як це часто буває між міністром і заступником, тоді, можливо, це була б драма.

«Поки, що ані той, ані інший не проявили себе в економіці. Боровик не встиг, Абромавичус все ще лише намагається щось зробити. Зрештою – це конфлікт не українців, які стояли на Майдані, а конфлікт двох іноземців. Не варто робити далеких висновків, що це конфлікт між Яценюком і групою консервативних або прогресивних політиків», – аналізує Небоженко.

Раніше повідомлялося, що Боровик пояснив свою відставку конфліктом з прем'єр-міністром України Арсенієм Яценюком, який, за словами економіста, блокував його роботу в уряді.

Прем'єр-міністр заявив, що Саша Боровик пішов з Кабміну через непорозуміння саме з міністром Айварасом Абромавичусом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: