Яценюка і Пашинського можуть допитати у справі Попова (доповнено)

Читать на русском
Прем'єр-міністра Арсенія Яценюка хочуть допитати як свідка у справі обвинувачення екс-глави КМДА Олександра Попова, якого підозрюють у посібництві міліціонерам під час силового розгону Євромайдану.

Прем'єр-міністра Арсенія Яценюка хочуть допитати як свідка у справі обвинувачення екс-глави КМДА Олександра Попова, якого підозрюють у посібництві міліціонерам під час силового розгону Євромайдану.

З таким проханням до суддів Шевченківського райсуду Києва звернувся представник державного обвинувачення, передає «Слово і Діло» з посиланням на «УНН».

Під час судового засідання прокурор попросив суд допитати у якості свідків у справі Попова понад 100 осіб. Серед них, зокрема, Арсеній Яценюк, Сергій Ківалов, Сергій Пашинський та інші.

Представник держобвинувачення також заявив в якості свідків для допиту і колишнього міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка, екс-заступників міністра Віталія Ратушняка та Валерія Коряка, а також колишнього секретаря РНБО Андрія Клюєва.

Після наради судді погодилися із запропонованим прокуратурою списком свідків.

Пізніше стало відомо, що прокуратура все-таки допитала главу уряду, який виступив в якості свідка в рамках кримінального провадження по розгону Євромайдану. «Він допитаний, був на місці (події - Ред.)», – повідомив прокурор.

На уточнення журналістів, коли орієнтовно Яценюк буде запрошений на допит до Шевченківського райсуду у справі Попова, прокурор відповів: «Це буде вирішено на конкретному судовому засіданні, після допиту потерпілих».

У свою чергу, адвокат екс-глави КМДА Попова зазначив, що допит прем'єр-міністра як свідка в прокуратурі був поверхневим. За його словами, він готовий докладно допитати Яценюка на судовому засіданні. Адже, на думку захисника Попова, через деструктивні дії, у тому числі і тодішніх лідерів опозиції, «мирні акції протесту переросли в масові заворушення».

Як відомо, справу проти Попова і Сівковича, а також проти екс-керівництва київської міліції, порушили ще за попередньої влади як проти винуватців силового розгону 30 листопада 2013 року. Нагадаємо, розгін студентів, які мітингували на Майдані в Києві, в ніч на 30 листопада був пов'язаний з відмовою підписати Угоду про асоціацію з Євросоюзом. Пізніше чиновники були відсторонені від посад.

7 лютого 2014 року Печерський районний суд закрив кримінальне виробництво і виправдав Олександра Попова. Проте 29 липня суд повернув на дорозслідування в Генеральну прокуратуру кримінальне провадження щодо колишнього голови КМДА.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: