Порошенко визнав, що перемир'я на Донбасі немає

Читать на русском
Президент говорить, що за час «псевдоперемир'я» Російська Федерація встигла стягнути до зони конфлікту 11 тисяч своїх військових.

Президент України Петро Порошенко стверджує, що на території, підконтрольній сепаратистам самопроголошених ДНР та ЛНР, встановилося «псевдоперемир'я», за час якого Російська Федерація сконцентрувала там 11 тисяч своїх військових.

Про це Глава держави розповів в інтерв'ю німецькій телекомпанії ZDF, передає «Слово і Діло».

«Ми платимо дуже високу ціну за цей псевдоспокій», – зазначив Порошенко. «Нині ж ситуація така, що з моменту підписання Мінських домовленостей про припинення вогню загинули 83 українських військовослужбовців і більше 400 були поранені, країна втрачає своїх героїв практично кожен день», – уточнив він.

За даними Президента, на непідконтрольній Києву території Донбасу нараховується близько 11 тисяч російських військових. Основна кількість військових сконцентрована на Маріупольському напрямку, заявив він. «На сьогоднішній день ми бачимо, що незважаючи на підписані Мінські угоди, кількість російської зброї і російських військ на окупованій території лише збільшується», – сказав Порошенко, підкресливши, що Мінські домовленості грубо порушуються.

Нагадаємо, 12 травня Верховна Рада підтримала внесення змін до закону про правовий статус воєнного стану.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: