Вчора керували ЗМІ, сьогодні – державою. На чолі комітету ВР – черговий медіа-менеджер Порошенка

Читать на русском

Головою Комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики стала співзасновник президентського «5 каналу» Ніна Южаніна.

Народні депутати обрали нового голову парламентського комітету з питань податкової та митної політики.

Ним стала депутат від фракції «Блоку Петра Порошенка» Ніна Южаніна, яка змінила на цій посаді Романа Насірова, призначеного минулого тижня головою Державної фіскальної служби, повідомляє «Слово і Дело» з посиланням на «Укрінформ».

Оскільки посада керівника даного комітету є квотою «БПП», її повинен був обійняти представник саме цієї політичної сили, нагадав сьогодні колегам глава фракції Юрій Луценко з парламентської трибуни. Сама ж Южаніна до цього вже була членом податкового комітету.

Втім, пані Южаніна не завжди так тісно працювала з питаннями податкової політики та митниці, адже раніше вона обіймала посаду директора телерадіокомпанії «Експрес-Інформ». У 2003 році саме це підприємство стало співзасновником «5 каналу», власником якого на сьогоднішній день є Президент України Петро Порошенко. «Експрес-Інформ» і до сьогодні є власником ліцензії на мовлення каналу.

До слова, Южаніна – далеко не перший представник ЗМІ, який увійшов до команди управлінців Петра Порошенка. У довгому списку колишніх журналістів і топ-менеджерів медіаресурсів у свиті Порошенко варто відзначити насамперед екс-члена наглядової ради «5 каналу» Юрія Стеця, який отримав посаду першого в історії України міністра інформаційної політики, і главу президентської адміністрації Бориса Ложкіна. Останньому до 2013 року належав «Український медіахолдинг», що включає в себе такі ресурси, як «Кореспондент», Forbes, Vogue, «Аргументи і факти», «Авторадіо», «Наше радіо», «Ретро FM» та ін.

Очевидно, якщо Президент і його команда будуть продовжувати здійснювати призначення у тому ж дусі, кадровий резерв у нього вичерпається нескоро. Адже варто ще відзначити близьких по духу нардепів Мустафу Найєма, Сергія Лещенка, Світлану Заліщук, Ольгу Червакову та інших представників журналістської братії у президентській фракції в парламенті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: