Війна вдарила по ринку праці. Лише на Донеччині на одну вакансію – 16 безробітних

Читать на русском
Офіційні дані Державної служби статистики свідчать про те, що кожна двадцята особа працездатного віку, котра не має роботи, проживає на Донеччині.

Донецька область виявилася регіоном з одним із найвищих рівнів безробіття по Україні, адже на одне робоче місце там претендують 16 чоловік.

Загалом, кожен двадцятий безробітний в Україні наразі зареєстрований в Донецькій області – такі дані озвучили в середу в Донецькій областній військово-цивільній адміністрації та Держслужбі зайнятості, передає «Слово і Діло».

Так, протягом січня-квітня 2015 року до центру зайнятості в регіоні звернулися 41,7 тис. людей працездатного віку. Частину з них вдалося працевлаштувати, ще частина отримує допомогу по безробіттю (середній рівень якої сьогодні складає 1259 грн). Станом на 1 травня 2015 року в регіоні офіційно зареєстровані безробітними 23,4 тис. людей.

Разом з тим, загальна кількість безробітних по Україні складає вже 486,4 тис. осіб. При цьому, зафіксовано, що в порівнянні з 2013 роком у 2014-му рівень безробіття зріс на 2%. Наприкінці минулого року не мали офіційного працевлаштування 9,3% економічно активних українців.

Цікаво, що, відповідно до дослідження, опублікованого наприкінці березня Держслужбою зайнятості, та ж сама методологія обрахунку показала, що минулоріч рівень безробіття зріс усього на 0,7%. В середині травня у службі опублікувати уточнені дані, що суттєво різняться із попередніми цифрами.

Крім того, як уже зазначало «Слово і Діло», Донецька область, незважаючи на економічну і політичну ситуацію в країні – друга за рівнем заробітних плат після Києва (згідно з дослідженнями, проведеними у січні-березні 2015 року).

Офіційні дані Державної служби статистики свідчать про те, що кожна двадцята особа працездатного віку, котра не має роботи, проживає на Донеччині.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: