МЗС: Єврокомісія зробила несправедливі висновки щодо безвізового режиму з Україною

Читать на русском
В Міністерстві закордонних справ України вважають звіт Європейської комісії щодо імплементації Україною плану дій з лібералізації візового режиму необ'єктивним.

В Міністерстві закордонних справ України вважають звіт Єврокомісії щодо імплементації Україною плану дій з лібералізації візового режиму недостатньо об'єктивним.

Про це розповіла заступник міністр закордонних справ України Олена Зеркаль, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

На думку чиновниці, Єврокомісія взяла до уваги ряд факторів, які не мають стосунку до питання безвізового режиму і не повинні були бути враховані у звіті.

«На наш погляд, там (у доповіді ЄК – ред.) є багато того, що викликає здивування в тому сенсі, чому знайшло відображення саме в доповіді щодо безвізового режиму, оскільки воно не було відзначене в плані з візової лібералізації і взагалі не відноситься до питання безвізового режиму», – зазначила Зеркаль.

При цьому, заступник міністра визнає, що всередині країни справді залишається багато питань, які необхідно розв'язати. Наприклад, підключення працівників Держприкордонслужби до бази даних Інтерполу, яке обійдеться державі приблизно в 100 млн грн. Це важливе питання, пов'язане з безпекою як України, так і ЄС, відзначає чиновниця, і додає, що ці витрати можливо вдасться розділити з європейськими партнерами.

Крім того, як зазначає Зеракль, у європейців викликає питання й те, що досі не вийшла постанова Кабінету міністрів про видачу внутрішніх біометричних паспортів.

«Очікування від Риги у нас не занадто високі. Не дуже оптимістичні», – констатувала заступник міністра.

Між тим, представник України в Венеціанській комісії Володимир Пилипенко у своєму авторському матеріалі для «Слова і Діла» пояснив: Україна має цілу низку серйозних проблем, що стоять на шляху до візової лібералізації з ЄС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: