Порошенко просить лідерів країн ЄС не їхати на «парад цинізму» до Путіна

Читать на русском
Порошенко закликав лідерів європейських держав не їхати 9 травня до Москви на «парад цинізму» та запропонував розглянути новий Статут Європейської Відповідальності.

Президент України Петро Порошенко закликав лідерів європейських держав не їхати 9 травня до Москви на «парад цинізму» та запропонував розглянути новий Статут Європейської Відповідальності.

Таку заяву Глава держави зробив у Гданьску на Панельній дискусії «Наслідки Другої світової війни через 70 років», пише «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Президента.

У дискусії також взяли участь Генеральний Секретар ООН Пан Гі Мун, Президент Європейської Ради Дональд Туск, президенти та представники урядів 14 європейських держав.

Порошенко відзначив, що 8 травня перший раз в історії народ України приєднається до європейської традиції вшанування жертв Другої Світової Війни. «У той час, як наступного дня у Москві, під приводом Великої Перемоги, армія агресора буде брязкати своєю смертельною міццю на весь світ», – додав Президент.

Глава держави також підкреслив важливість продовження тиску на Росію, допоки Мінські угоди не будуть реалізовані в повному обсязі.

За словами Порошенка, уроки Другої Світової Війни спонукають до створення міжнародної системи безпеки, заснованої на співпраці, відповідальності, повазі до суверенітету і прав людини. «Я пишаюся тим, що Україна є одним із співзасновників ООН, співавтором Статуту ООН і членом Генеральної Асамблеї ООН з моменту її створення», – відзначив він, наголосивши на важливості того, що, коли є велика потреба, ООН буде розширювати свої миротворчі зусилля на країну, «яка заслужила світове визнання як держава, що робить головний внесок у мир».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: