Уряд хоче встановити теплові лічильники в кожному житловому будинку

Читать на русском

Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко повідомив, що сьогодні серйозно вивчається питання про  встановлення теплових лічильників на всі житлові будинки по всій Україні.

Віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко повідомив, що сьогодні серйозно вивчається питання про встановлення теплових лічильників на всі житлові будинки по всій Україні.

Про це повідомила пресс-служба Мінрегіонбуду, інформує «Слово і Діло».

За словами Зубка, Україні потрібно просто навести лад саме в обліку теплової енергії, адже облік завжди дає зменшення споживання. Над вирішенням цього завдання вже працюють і НКРЕКП, і фахівці Мінрегіону.

Зокрема, НКРЕКП опрацьовує питання, щоб поставити в залежність надання послуг з постачання теплової енергії від кількості днів в опалювальному періоді та температури. «Я думаю, що нам потрібно чесно зафіксувати, в яких умовах сьогодні живе Україна. Це не лише питання надання субсидій і виплат тим, хто не в змозі платити, а й питання енергетичної залежності і зменшення споживання російського газу», – вважає віце-прем’єр-міністр.

Крім того, Зубко наголосив на важливості прозорого процесу утворення ціни на енергоносії. «Говорити про те, що сьогодні можна зменшити споживання за рахунок зміни нормативів розрахунків ціни – скажу відверто, це не зовсім справедливе твердження. Я можу сказати, що та нормативна база, яка розроблена і відпрацьована, може бути використана», – зазначив очільник Мінрегіону.

Він також закликав народних депутатів, які включились у роботу тимчасової слідчої комісії по тарифах, прийняти закони про ОСББ та про житлово-комунальні послуги, які дадуть можливість регулювати питання споживання теплової енергії.

Як відомо, у 2015 році Кабінет міністрів України виділив 345 млн грн на проведення енергоефективних заходів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: