10 українських воїнів стали Героями України посмертно – Порошенко

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко заявив, що в ході збройного конфлікту на Донбасі своє життя віддали 1675 українських воїнів.

Президент України Петро Порошенко заявив, що СРСР не виграв би Другу світову війну без України.

Про це він сказав на урочистому засіданні Верховної Ради, присвяченому 70-й річниці перемоги у Другій світовій війні, передає «Слово і Діло».

«Ніхто не має права монополізувати перемогу над нацизмом, а тим більше використовувати її для апології своєї імперської політики», – так Президент прокоментував заяву про те, що Росія могла би самостійно здобути перемогу у Другій світовій війні.

«Ця перемога – наше спільне досягнення всього прогресивного людства, антигітлерівської коаліції і народів Радянського Союзу», – додав Порошенко. При цьому він зазначив, що про те, чи почалася б війна, «якби в Кремлі не підписали пакт Молотова-Ріббентропа, можна було б подискутувати».

За його словами, вже 1675 українських воїнів віддали своє життя в ході збройного конфлікту на Донбасі, а агресивна політика Росії коштувала життя понад 6000 мирних громадян України.

Порошенко також нагадав, що 21 особі присвоєно високе звання Героя України, серед яких 10 – посмертно.

«Скільки б мене не критикували за мій мирний план – зі свого курсу не зверну, бо відчуваю колосальну відповідальність за Україну і за народ. Цей курс єдино можливий і правильний, словом, безальтернативний», – сказав Порошенко.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: