Коаліційну угоду необхідно змінити – Шимків

Читать на русском
Заступник глави Адміністрації Президента Дмитро Шимків вважає, у зв'язку зі змінами пріоритетів, в Коаліційну угоду необхідно змінити

Заступник глави Адміністрації Президента Дмитро Шимків вважає, у зв'язку зі змінами пріоритетів, в Коаліційну угоду необхідно внести ряд змін.

Про це він заявив в інтерв'ю LB.ua, пише «Слово і Діло».

Шимків зазначив, що коаліційна угода – це перелік конкретних дій, а протягом всієї зими Верховна Рада змушена була займатися іншими темами, яких в Угоді немає – військовою, фінансовою.

«Цих документів немає у Коаліційній угоді, але їх прийняття було необхідне. Тому сказати однозначно, що от погано депутати працюють і не виконують Угоду, не можна. Це було б неправильно», – говорить він.

За його словами, підняте питання про темпи виконання коаліційної угоди дозволило політикам знову переглянути цей документ. На питання, чи потрібно все ж таки міняти Угоду, Шимків відповів: «Так. І це нормально. Це план дій. Ми зрозуміли, що у нас змінилися пріоритети».

Заступник глави АП також додав, що одне з завдань Коаліційної угоди – це економічна стабілізація країни. «З 2017 до 2020 ми можемо мати економічний ривок. Для цього просто зараз ми повинні створити платформу, з якої стартуємо. Стартувати з того, що хитається, дуже важко. Ми рвонемо по певних індустріях в будь якому разі, але широким фронтом, як країна в цілому – ми не рвонемо, якщо не змінимо систему докорінно. Потрібні антикорупційна, судова реформа... Потрібно верховенство права плюс дерегуляція економіки — саме це закладає ривок», – підкреслив Шимків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: