Не розібравшись з МАФами, в Київраді взялись за радянську символіку в метро

Читать на русском
Невдовзі столична підземка може змінити свій зовнішній вигляд – розв'язати питання з радянською символікою в метро для Київради виявилося простіше, ніж із незаконною торгівлею.

В Київські міській раді підготували проект рішення про демонтаж радянської символіки на станціях столичного метрополітену.

Таким чином депутати Київради взялись за виконання закону про заборону комуністичної ідеології, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Зокрема, члени комісії міської ради з питань культури і туризму сьогодні підтримали демонтаж комуністичної символіки на 9 станціях столичного метро.

Відповідно до проекту рішення, на станції «Героїв Дніпра» зникнуть емблеми Сухопутних, Військово-повітряних сил і Військово-морського флоту СРСР, кам'яні смуги, що символізують стрічку ордену Слави, а також радянські зірки на колонах; на станції «Вокзальна» планується демонтувати медальйони «Велика Вітчизняна війна», «Возз'єднання українських земель, 1939 рік», «В сім'ї вольній, новій», «За владу рад»; на «Арсенальній» – радянські зірки на декоративних решітках; на станції «Університет» – радянські зірки на лампах освітлення.

Станція «Палац Україна» позбудеться мозаїки солдатів Червоної Армії в торці центрального залу та зірок Червоної та радянської армій на колійних стінах, «Шулявська» – композиції в торці центрального залу, написи комуністичних гасел на карнизі, «Берестейська» – серпа і молота на дверцятах колійних стін; «Либідська» – композиції радянських зірок у торці центрального залу і зображення радянської зірки на дверцятах колійних стін, «Політехнічний інститут» – барельєфу в торці центрального залу.

Проект рішення передбачає, що демонтажем об'єктів займатиметься КП «Київський метрополітен», причому, за власний рахунок.

На жаль, такою ж конкретикою щодо впорядкування торгівлі в метро столична влада похизуватися не може. Нагадаємо, 20 квітня у столичному метрополітені прозвітували про знесення перших торгових кіосків на окремих станцях. В планах столичної влади – поступово впорядкувати торгівлю в метро та демонтувати ті торгові точки, які порушують архітектурні та безпекові вимоги.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: