Єфремов наступні 2 місяці сидітиме за ґратами, хоча може й «відкупитися»

Читать на русском
Печерський районний суд столиці продовжив термін перебування Олександра Єфремова під вартою, однак з можливістю внесення застави.

Печерський районний суд Києва подовжив термін перебування екс-нардепа Олександра Єфремова під вартою на 2 місяці.

Про це агенції «Інтерфакс-Україна» розповів адвокат політика Олександр Мельников, пише «Слово і Діло».

За словами правозахисника, рішенням про продовження тримання під вартою з можливістю виплати застави суд задовольнив клопотання прокурора у справі про службове підроблення (йдеться про прийняття «диктаторських законів» 16 січня 2014 року). Щодо іншої справи, відкритої проти Єфремова – про розпалювання національної ворожнечі, прокуратура поки з такими клопотанням не зверталася.

Додамо, що 16 лютого Печерський райсуд столиці вже обрав для Єфремова запобіжний захід у вигляді утримування під вартою з можливістю внесення застави. Тоді викуп у 3,6 млн грн за екс-керівника фракції «ПР» вніс його соратник Борис Колесніков.

Наступного дня Єфремову висунули інше звинувачення – у розпалюванні національної ворожнечі, що призвела до загибелі людей, однак запобіжний захід за цією справою суд вирішив не обирати.

Нагадаємо, на початку квітня Антон Геращенко зареєстрував у Верховній Раді законопроект про скасування грошових застав під час розслідування у справах проти корупціонерів, терористів, сепаратистів та диверсантів.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: