Український ІЛ-76 не зможе приземлитися в Катманду через пошкодження злітно-посадкової смуги (доповнено)

Читать на русском
Влада Непалу заборонила посадку в аеропорту Катманду важких літаків – а саме до цієї категорії належить український військово-транспортний ІЛ-76.
Фото: Bohdan Kutiepov (Facebook)

Адміністрація міжнародного аеропорту Катманду прийняла рішення відмовляти у посадці важким літакам.

Саме до таких належить український військово-транспортний ІЛ-76, що мав сьогодні забрати наших співвітчизників із зони стихійного лиха, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

За словами управляючої летовища Трібхуван Біренду Шресту, такі літаки можуть пошкоджувати покриття злітної смуги, в якому уже з’явилися тріщини. При цьому малі та середні повітряні судна під цю заборону не підпадають.

Як стало відомо пізніше, до категорії важких літаків належать ті, що важать більше 100 тонн. У випадку недозаправки ІЛ-76, український літак вкладається у цей ліміт. Для цього авіаційним спеціалістам доведеться заправити його лише 40 тоннами пального, а після евакуації наших співвітчизників повернутися на дозаправку в Делі, повідомляє кореспондент «УП». Втім, остаточне рішення щодо цього ще не прийняте.

Відомо також, що деталь, необхідна для ремонту українського літака, прибула в аеропорт Делі в Індії сьогодні о 4:20 ранку. Повідомляється, що на її заміну знадобиться близько 6 годин.

Українців же, які чекають евакуації з Непалу, попросили бути готовими за дзвінком зібратися у консульстві нашої країни. На цей час відомо, що виїзду з країни чекають близько сотні наших співвітчизників. Усього ж на момент землетрусу в Непалі, за уточненою інформацією, перебувало біля 200 громадян України. В українському представництві в Катманду перебуває й голова ДСНС Зорян Шкіряк.

Встановлено, що жертвами землетрусу в Непалі стали вже більше 7 тисяч чоловік. Там досі триває серія потужних афтершоків, що може призвести до ще більшої кількості загиблих.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: