Депутат від «БПП» Гончаренко пропонує амністувати учасників подій 2 травня в Одесі

Читать на русском
Народний депутат Олексій Гончаренко записав звернення, в якому пообіцяв, що зареєструє у парламенті постанову про загальну амністію учасників кривавих подій 2 травня 2014 в Одесі, якщо цю ідею підтримає громадськість міста.

Народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» Олексій Гончаренко запропонував амністувати всіх учасників подій 2 травня 2014 в Одесі, за винятком тих, на кому лежить безпосередня відповідальність за смерті людей.

Про це він сказав у відеозверненні, опублікованому на сайті «Думської», інформує «Слово і Діло».

Депутат підкреслив, що внесе відповідну постанову на розгляд Верховної Ради, якщо цю ідею підтримають самі одесити.

«Як законодавець я готовий внести до Верховної Ради проект постанови про амністію для всіх тих, хто брав участь у подіях 2 травня в Одесі, але хто не заплямував себе кров'ю і хто не організовував цю страшну провокацію... Якщо ви підтримаєте цю ідею, то я готовий домагатися того, щоб парламент України звільнив від відповідальності всіх учасників тих подій», – заявив Гончаренко.

Разом з тим, депутат також згадав, що за цей час неодноразово робилися спроби перекласти провину за трагедію на нього. Також він повідомив, що з тих пір на його життя було скоєно 2 замахи, але він готовий зробити перший крок до примирення.

«Сьогодні, через рік, намагаються використовувати ту страшну трагедія для того, щоб посіяти ворожнечу, розбрат і ненависть між нами, одеситами... І тому у нас є тільки один вихід – це примирення», – зазначив нардеп.

Тим часом, одесити сьогодні поминають жертв пожежі в Будинку профспілок. Вшанувати пам'ять 48 загиблих на Куликове поле в Одесі приходять тисячі людей.

Обращение Алексея ГончаренкоDumskayaTV

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: