Держстат: Донецька область – друга за рівнем середньої заробітної плати в Україні

Читать на русском
З початку року середня зарплата в Києві в березні склала 6316 грн. В цілому по Україні зарплата українців зросла на 408 гривень і станом на березень склала 3863 гривень.

З початку року середня заробітна плата в Україні зросла на 408 гривень і станом на березень становила 3863 гривень.

Такі дані оприлюднила Державна служба статистики України, пише «Слово і Діло».

Так, найбільше в Україні в середньому отримують мешканці столиці – 6316 грн. За три місяці заробітна плата киян зросла майже на тисячу гривень.

На другому місці – Донецька область. Середня зарплата мешканців цього регіону, станом на березень, становила 4462 гривні. З початку року їх дохід збільшився лише на 103 грн.

Третьою за рівнем середньої заробітної плати, з результатом у 4196 гривень стала Дніпропетровська область. Доходи жителів Дніпропетровщини за три місяці збільшилися на 461 гривню.

А от найбіднішою серед усіх регіонів України стала Тернопільська область. За даними Держстату, мешканці цієї області отримують в середньому 2694 гривні, що на 291 гривню більше, ніж було у січні поточного року.

Повідомляється, що вищезазначені дані наведено по юридичних особах та відокремлених підрозділах юридичних осіб із кількістю найманих працівників 10 і більше осіб, а також без урахування тимчасово окупованої території АР Крим, м. Севастополя та частини зони проведення антитерористичної операції.

З початку року середня зарплата в Києві в березні склала 6316 грн. В цілому по Україні зарплата українців зросла на 408 гривень і станом на березень склала 3863 гривень.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: