Доходи українців майже не зростають, а розміри соцдопомоги потроху скорочуються

Читать на русском
Близько півтора трильйона гривень отримали торік українці, повідомили у Державній службі статистики. Причому, соціальної допомоги у другому півріччі виплатили відчутно менше, ніж у першому і другому кварталах року.
finance.obozrevatel.com

Близько півтора трильйона гривень отримали торік українці. Про це свідчать дані, опубліковані Державною службою статистики України, повідомляє «Слово і Дело».

Йдеться про всі статті доходів: від заробітної плати і доходів від власності до соціальної допомоги. Причому, соціальної допомоги у другому півріччі виплатили відчутно менше, ніж у першому і другому кварталах року. Очевидно, це може бути пов'язано з відмовою уряду виплачувати з Державного бюджету дотації на програми для контрольованих терористами територій Донбасу.

Цікаво, що в 2014 році на руках в українців у середньому було всього на 3,6 відсоткових пункти більше грошей, ніж у 2013 році. Правда, справедливо зазначити, що дані по Криму і зоні антитерористичної операції у свіжій статистиці не враховувалися.

Нагадаємо, на думку головного експерта групи «Пенсійна реформа» «Реанімаційного пакету реформ» Галини Третьякової, уряд не повинен говорити, що надасть усім соціальні виплати і все буде добре. «Зробити всім добре неможливо, потрібен єдиний соцстандарт», – про це експерт повідомила раніше в коментарі «Слову і Ділу».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: