Україна має сконцентруватися на конституційній реформі – політик

Читать на русском

Політик поділився міркуваннями з приводу того, які реформи насправді є першочерговими для країни та допоможуть змінити ситуацію.

Політик пояснив, на яких двох ключових напрямках реформування має сконцентруватись Україна.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів український політик Роман Безсмертний, аналізуючи, які ключові реформи потрібні Україні, зважаючи на те, що американський посол в Україні пріоритетними назвав конституційну реформу та реформу децентралізації.

«Конституційний процес та деценталізація – це єдине ціле. Очевидно, що на сьогоднішній день в України є дві проблеми, які потрібно швидко вирішити. Це питання конституційної реформи, з метою децентралізації та деконцентрації повноважень. Друга частина – це армія. Якщо в найближчі місяці не буде дана відповідь, яку армію ми хочемо бачити та не буде сформоване завдання, говорити про те, що Україна виконує Мінські домовленості, буде дуже важко», – розповідає політик.

За його словами, українська сторона має сконцентруватися навколо конституційної реформи, змістом якої є деконцентрація повноважень та організація української держави.

«У розв'язанні цього питання потрібно локалізувати Донбас і Крим. Потрібно чітко розуміти, що це українська територія, і якщо підуть реформи на континентальній Україні, буде розв'язання проблем і на цих територіях. Причому, незважаючи на те, хоче цього Москва, чи ні», – вважає Безсмертний.

Крім того, політик відзначив, що нинішній саміт «Україна-ЄС» демонструє те, що Україна від саміту чекає безвізового режиму, а Європа від України – виконання Мінських домовленостей, і, як наслідок, там не з'являється міністр закордонних справ ЄС.

Нагадаємо, сьогодні в Києві стартує саміт «Україна-ЄС», перша в такому форматі зустріч лідерів України та Європейського Союзу, починаючи з лютого 2013 року. Він буде присвячений реалізації Угоди про асоціацію, політичним та економічним реформам в Україні, включно з питаннями фінансової та іншої допомоги з боку Євросоюзу.

Високий представник ЄС із зовнішніх справ та політики безпеки Федеріка Могеріні не братиме участь у саміті «Україна-ЄС».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: