Міненерго – шахтарям: збільшуйте видобуток, або закриємо шахти

Читать на русском
Заступник міністр енергетики дав зрозуміти, що в ході реформування вугільної галузі нерентабельні державні шахти будуть закриті.

Заступник міністра енергетики України Ігор Мартиненков заявив, що реформування вугільної галузі України буде проводитись відповідно до розробленого відомством плану, який передбачає виведення копалень на беззбитковий рівень та закриття нерентабельних шахт.

Працівникам гірничої галузі необхідно збільшити видобування вугілля шахтами для того, щоб зменшити їх собівартість і вивести підприємства на беззбитковий рівень – про це Мартиненков заявив у ході зустрічі з керівниками профспілкових організацій гірників, пише «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Кабінету міністрів.

Додамо, що раніше прем'єр-міністр наголошував на тому, що реформування галузі передбачатиме розвиток і приватизацію перспективних державних шахт, а також консервацію й ліквідацію інших.

Нагадаємо, що 22 квітня в столиці почались масові шахтарські протести: працівники копалень вимагали виплати зарплат та державних закупівель вугілля на українських підприємствах замість імпорту його з-за кордону. Також тоді гірники висунули вимогу щодо звільнення міністра енергетики Володимира Демчишина.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: