Москаль запевняє, що в Луганській області ніякої контрабанди немає

Читать на русском
Губернатор Луганської області Геннадій Москаль каже, що, на відміну від сусідньої Донецької області, на Луганщині ніякої контрабанди не існує.

Керівник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль заявив, що, на відміну від сусідньої Донецької області, в підлеглому йому регіоні ніякої контрабанди не існує.

Про це він сказав в інтерв’ю LB.ua, інформує «Слово і Діло».

«У нас в області з усіх форм контрабанди є тільки хворі фантазії нардепа Мельничука (екс-комбат «Айдару», народний депутат – Ред.). І всю ту маячню, яку він несе, я моментально перенаправляю до Генпрокуратури, СБУ і МВС: мовляв, відкрийте кримінальне провадження, проведіть слідчі дії, і якщо я винен — садіть мене до в'язниці. Від усіх отримую відповідь – жоден з наведених фактів щодо контрабанди не знайшов підтвердження», – розповів Москаль.

Він також закликав не плутати Донецьку область з Луганською. «Дивіться: дорогу на Луганськ через Щастя я своїм розпорядженням закрив наглухо — нема ні пішого, ні автомобільного сполучення. В Станиці Луганській — підірвано міст. Там можна тільки пішки перебратися. У сумці багато «контрабанди» пронесеш?», – зазначив губернатор Луганщини.

За його словами, єдиний шлях потрапити на окуповану територію Луганської області – через Лисичанськ на Алчевськ та Стаханов. «Але там у повному складі сидить прикордонна служба, фіскальна служба, міліція, нацгвардія та ЗСУ. І ви вірите, що всі ці підрозділи можуть між собою «домовитися»? Вони щодня затримують 5-10 машин і відправляють їх на перевірку у Лисичанськ. Всі інші шляхи або знищені, або перекопані, або заміновані, а карт мінних полів – немає», – резюмував Москаль.

Нагадаємо, раніше депутат від фракції «Блоку Петра Порошенка» Дмитро Добродомов заявив, що на українських блокпостах в Луганській і Донецькій областях процвітає контрабанда, а за проїзд одного вантажного автомобіля просять від 5 до 30 тис. гривень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: