На українських блокпостах, які охороняють екс-беркутівці, зростає контрабанда

Читать на русском
У Донецькій і Луганській областях на українських блокпостах процвітає контрабанда, за проїзд одного вантажного автомобіля просять від 5 до 30 тис. гривень.

За проїзд одного вантажного автомобіля на українських блокпостах в Донецькій і Луганській областях просять від 5 до 30 тис. гривень, а працівники СБУ бояться втручатися в ці схеми, оскільки контрабанда приносить дуже великі суми і перевіряючим можуть, як там кажуть, «відірвати голови».

Про це в ефірі «Шустер LIVE» заявив народний депутат від фракції «Блоку Петра Порошенка» Дмитро Добродомов, передає «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу партії.

«За моїми особистими спостереженнями, ці блокпости охороняє дуже багато колишніх «беркутівців», саме тих «беркутівців», які були у нас на Майдані», – зазначив Добродомов.

«Наша вимога провести переатестацію хоча б цих людей і відкликати їх звідти ні до чого не привела. Мені надійшла відповідь від МВС про те, що вони перебувають у зоні АТО та охороняють порядок, працюючи на блокпостах! Я особисто бачив велику теку рапортів з проханнями працівників міліції відправити їх в зону АТО, з припискою «для проходження служби на блокпостах». Ось так прямо і вказано!», – розповів нардеп.

Він також повідомив, що особисто йому невідомо про жодну кримінальну справу щодо контрабанди на блокпостах. «Блокпости підконтрольні не місцевій владі, а системі МВС, яка їх охороняє. Щодо того, чи відкрита хоч одна кримінальна справа стосовно цих злочинів, я досі не отримав відповіді і сумніваюся, що буде відкрита хоч одна», – резюмував політик.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: