Мільярди ЄС: Захід хоче знати, на що Україна витрачає гроші

Читать на русском

Європа стурбована тим, наскільки ефективно Україна використовує фінансову допомогу і хоче розуміти, куди йдуть гроші її платників податків.

Постійний представник України при Європейському Союзі Костянтин Єлісєєв заявив про те, що Європа стурбована і хоче знати, куди Україна витрачає гроші.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на «Дзеркало тижня».

«Зараз посилюється стурбованість з боку європейських партнерів України щодо того, наскільки ефективно Україна використовує цю допомогу, адже мова йде про гроші європейських платників податків», – повідомляє дипломат.

За його словами, українська сторона очікує, що найближчим часом ЄС повідомить про надання Україні гранту в розмірі 110 млн євро на підтримку системних економічних реформ. Все це вимагає досить великих лобістських зусиль.

«Дані сигнали я чітко ретранслював до Києва. Ми також внесли свої пропозиції, що необхідно зробити, щоб усунути ці сумніви і стурбованість з боку європейських партнерів», – розповів він.

Нагадаємо, раніше мінстр фінансів України Наталія Яресько попросила країни G7 і G20 надати Україні більше грошей. Яресько зазначила, що виділених 25 млрд доларів від МВФ та інших партнерів Києву недостатньо – потрібно набагато більше.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: