«Укрзалізниця» підпільно торгує з «ЛНР» – Москаль

Читать на русском

Керівник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль звинувачує «Укрзалізницю» в неофіційній торгівлі з терористичною організацією «ЛНР», обґрунтовуючи це тим, що рух поїздів на ділянці, де вранці була здійснена диверсія, заборонено.

Губернатор Луганщини підозрює «Укрзалізницю» в неофіційній торгівлі з терористичною організацією «ЛНР» і вимагає службового розслідування ситуації.

Про це пише «ТСН», передає «Слово і Діло».

«Визнавати «ЛНР» терористичною організацією і одночасно вести з нею неофіційну торгівлю – неможливо. Це підриває авторитет влади як в області, так і в цілому по Україні. Заробляти на війні гроші – не тільки аморально, але й злочинно. Вимагаю надати інформацію громадськості, що саме везли в «ЛНР» в 20 вагонах, які порожні поверталися на контрольовану Україною територію. Адже у вагонах легко можна було перевезти терористів. Зі Світланівки є прямий вихід на Попасну, Лисичанськ і Червоний Лиман», – повідомив Москаль.

«Виникає питання, яким чином два маневрові тепловози, приписані до локомотивного депо Попасної, і 20 вантажних вагонів з Попасної виїхали зі станції Сентянівка (вузлова станція на окупованій території) на станцію Світланівка (контрольована Україною територія), якщо рух поїздів на цій ділянці розпорядженням Москаля заборонено. Крім того, була чітка вказівка виставити блокпост в районі станції Шепилівка. На цій ділянці немає ані прикордонної служби, ані фіскального контролю», – повідомляє прес-служба Луганської ОДА.

У зв'язку з сьогоднішньою диверсією на залізничному перегоні на Луганщині Геннадій Москаль призначив службове розслідування. На період службового розслідування він вимагає від «Укрзалізниці» відсторонити від посади начальника локомотивного депо Попасної, вузлової станції Попасної, а також вузлової станції Світланівка.

Нагадаємо, 25 квітня в Луганській області стався вибух на залізниці, в результаті якого були поранені залізничники.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: