ЄС не боїться за долю коштів, виділених Україні – експерт

Читать на русском
Володимир Цибулькополітолог

Якби представники ЄС мали побоювання стосовно того, куди й на що витрачаються надані Україні кошти, то вони б самі створили наглядову структуру. В даному випадку це захисна реакція силового блоку

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Володимир Цибулько, аналізуючи інформацію про те, що в Україні можуть створити Бюро боротьби з шахрайством для контролю за використанням грошей ЄС.

«Бюро боротьби з шахрайством для контролю за використанням грошей ЄС не потрібне Україні з декількох причин. По-перше, в Україні створено Антикорупційне бюро та є органи МВС і прокуратури, які мали б займатися цими питаннями. Скоріш за все, ініціатива створення даного органу – захисна реакція силового блоку, працівників прокуратури, які розуміють, що потраплять під скорочення. Для того, щоб зберегтися в якості силовиків, залишитися на посадах, потрібно вигадати нові структури», – розповідає Цибулько.

За його словами, якби ЄС побоювався за кошти, надані Україні, він би створив власну структуру, яку Україна отримала б разом з фінансовою допомогою.

«Взагалі, свого часу ЄС визнав українську фінансову розвідку однією з найкращих у світі. Крім того, зараз для спостереження за фінансами достатньо довіряти фінансовій розвідці США, яка контролює всі платежі, вищі за 10 тисяч доларів. Тому всі ці ініціативи виглядають комічно. Силовики, що втратили довіру, створюють чергову силову структуру, щоб убезпечити себе», – пояснив політолог.

Нагадаємо, 16 квітня Президент України Петро Порошенко представив керівника Антикорупційного бюро України, яким став Артем Ситник. Пізніше, новообраний глава НАБУ заявив, що пріоритетними у діяльності Національного антикорупційного бюро є «посадовці найвищих ешелонів влади».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: