З 16 години центр Києва можуть перекрити

Читать на русском
Шахтарі прорвали міліцейський кордон перед Адміністрацію Президента і мають намір блокувати рух транспорту в центральній частині столиці

Блокувати рух транспорту в центральній частині столиці мають намір шахтарі, які в середу вранці прийшли під Адміністрацію Президента і прорвали міліцейський кордон перед будівлею, повідомляє «Слово і Дело» з посиланням на Інтерфакс-Україна.

Пропозицію озвучив один з активістів біля будівлі Адміністрації Президента. «Давайте сформуємо групу з представників кожного регіону, яка відправиться на переговори спочатку в Адміністрацію Президента, потім – в Кабінет міністрів. А ми з вами заблокуємо центр міста о 16:00», – сказав активіст.

У середу вранці на вул. Банковій зосереджена велика кількість міліціонерів і бійців Національної гвардії. Проведенню акції шахтарів вони не перешкоджають.

Напередодні в Києві пройшов Третій з'їзд шахтарів України. Його учасники ухвалили постанову, в якій міститься звернення до Президента України про відставку міністра енергетики та вугільної промисловості Володимира Демчишина. Також шахтарі вимагають скликати засідання РНБО, на якому, на їх переконання, мають бути вироблені заходи з врегулювання кризової ситуації у вугільній галузі. У постанові з'їзду також міститься звернення про внесення змін до Держбюджету України – для підтримки галузі.

У разі повного ігнорування вимог, шахтарі мають намір підготувати і провести загальноукраїнські страйки.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: