«Газпром» хоче постачати газ на Донбас за окремим контрактом

Читать на русском
«Газпром» пропонує провести спеціальні переговори про можливість укладення окремого прямого контракту на поставку газу на південний схід України

Російський газовий монополіст «Газпром» пропонує провести спеціальні переговори про можливість укладення окремого прямого контракту на поставку газу на південний схід України, куди компанія вже поставила 555 млн кубометрів газу на суму 174,2 млн доларів.

Про це журналістам заявив глава «Газпрому» Олексій Міллер, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

За його словами, з початку року, станом на 21 квітня, «Газпром» направив споживачам південного сходу 554,6 млн куб. м газу».

«Сума заборгованості «Нафтогазу» по цих поставках досягла 174,2 млн дол. Це питання має стати предметом спеціальних переговорів і, думаємо, що доцільно розглянути можливість укладення окремого прямого контракту «Газпрому» на поставку газу на південний схід», – повідомив Міллер.

Він також зазначив, що передоплата, отримана від українського «Нафтогазу» за квітневі поставки, з урахуванням залишку від передоплати за березень, склала 75,85 млн дол., за дві декади квітня по заявкам «Нафтогазу» було поставлено 180,7 млн куб. м газу.

«Всі спірні питання, за винятком заборгованості за газ, поставлені «Нафтогазу» минулого року, вирішені. Поточні поставки газу регулюються виключно чинним контрактом від 2009 року. Знижка на газ, надана урядом РФ, і рішення не пред'являти штрафи за умовою «бери або плати» не вимагають підписання будь-яких додаткових документів», – додав Міллер.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: