З підконтрольної терористам території Донбасу минулого року надійшло 19 млрд грн податків – Кіхтенко

Читать на русском
Більше п'яти тисяч підприємств, що фізично розташовані на підконтрольній бойовикам території, перереєструвалися в Україні та сплачують податки в державну казну, стверджує голова Донецької ВЦА.

Голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Олександр Кіхтенко запевняє, що більше 5 тисяч підприємств, які фізично перебувають на території, підконтрольній бойовикам самопроголошеної ДНР, перереєструвалися та сплачують податки до Бюджету України.

Так, протягом минулого року місцеві підприємці виплатили понад 19 млрд грн податків, стверджує Кіхтенко, пише «Слово і Діло» з посиланням на «ЛІГАБізнесІнформ».

«Підприємства, які сьогодні залишилися на території, непідконтрольній українській владі, але працюють, перереєстровані на території України і платять податки», – заявив Кіхтенко. Він уточнив, що серед усіх підприємств Донеччини, на території самопроголошеної ДНР залишилось більше половини – 52%.

«Все одно підприємства працюють, все одно вивозиться продукція двома шляхами: або контрабандою – це неподобство і з цим треба боротися, або через кордон з Росією», – розповів Кіхтенко. При цьому, в останньому випадку Україна втрачає двічі: адже при вивезенні товару через територію РФ, потрібно сплачувати податки ще й росіянам, після чого вартість товару для кінцевого споживача зростає щонайменше на 25%.

Нагадаємо, днями навколо губернатора Донеччини спалахнув скандал за участі міністра внутрішніх справ Арсена Авакова: після заяви першого про те, що Україні необхідно налагоджувати зв'язки із самопроголошеними республіками на Сході, очільник МВС запропонував «розірвати зв'язки Кіхтенка з держслужбою».

Додамо також, що на початку лютого губернатор області пообіцяв, що після повернення донецьких шахт під контроль української влади, їхнє фінансування буде відновлено.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: