Яценюк люструє, Порошенко ветує. Президент скасував люстрацію екс-міністра оборони Коваля

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко скасував люстрацію колишнього в. о. міністра оборони, а нині – першого заступника секретаря РНБО Михайла Коваля.

Президент України Петро Порошенко скасував рішення про звільнення з посади першого заступника секретаря Ради Нацбезпеки та оборони Михайла Коваля, яке було прийняте відповідно до закону про очищення влади.

Скасування люстрації Коваля погоджене з відповідним комітетом Верховної Ради за клопотанням міністра оборони, йдеться в указі глави держави, оприлюдненому на сайті Президента, передає «Слово і Діло».

«Задовольнити погоджене з Комітетом Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони клопотання Міністра оборони України щодо незастосування передбаченої частинами третьою, четвертою статті 1 Закону України «Про очищення влади» заборони обіймати посади, щодо яких застосовуються заходи з очищення влади (люстрації), до генерал-полковника Коваля Михайла Володимировича», – зазначається в указі.

Нагадаємо, що Михайло Коваль обіймав посаду виконувача обов'язків міністра оборони України з 25 березня по 3 липня минулого року. Саме на час його роботи припала анексія Криму та загарбання військовими Російської федерації частини українського військово-морського флоту, а також перші спалахи конфлікту на Донбасі, в результаті яких під контролем сепаратистів опинилась значна частина території Донецької та Луганської областей.

Між тим, загальний рівень відповідальності Михайла Коваля є досить високим: з 8 обіцянок, зафіксованих «Словом і Ділом», чиновник виконав 5.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: